Peilingen en Media corrupt?

20120905-085859.jpg

Verkiezingen en de Media, wat nu?

Zoals in mijn vorige blog, liet ik al duidelijk zien hoe de invloed van de media een eigenlijk de verkiezingen regeert. Een verkiezing, een Voice off Hollandachtige concept. Maar ik durf zelfs veel verder te gaan.

De peilingen

Hoe betrouwbaar zijn eigenlijk die peilingen? Niet..totaal niet eigenlijk.
Ze worden gehouden onder een handjevol mensen ( als we zelfs dat moeten geloven)
ik heb namelijk nog nooit in al die jaren een uitnodiging gekregen om deel te nemen aan een peiling maar dat even terzijde. We gaan er vanuit dat er telkens 1000 mensen om hun mening wordt gevraagd. 1000 mensen tegenover miljoenen Nederlanders. En deze peilingen moeten een correcte weergave geven van al die miljoenen mensen?

Stel je hebt signalen dat een partij aan de linkerflank wel eens heel groot kan worden. Niet gewoon groot maar enorm groot. Rechts Nederland is daar niet zo van gecharmeerd maar niet alleen rechts Nederland, rechts Europa ook niet. Wat is dan het slimste om te doen.

Je laat die partij in het begin, in aanloop van de verkiezingen de grootste worden in de peilingen. Vervolgens laat je de ook de grootste rechtse partij groot blijven, je kweekt het vermoeden bij het publiek dat het gaat tussen twee grootste partijen. De samenwerking van de media is hierin dus erg belangrijk. En de spindokters maken overuren..om zowel rechts, midden ( incl. PvdA immers een middenpartij geworden) lijsttrekkers helemaal klaar te stomen voor het eerste debat.

Net een week voor aanvang van het eerste debat, begint er een groot gecoördineerd offensief tegen de grootste linkse partij. Totale afbraak begint. De grootste foute rechtse krant opent het offensief op de lijsttrekker van deze grootste linkse partij ( waarvan men vermoed dus dat deze partij enorm groot gaat worden)
Vervolgens komt het blad Quote met een afbeelding van de lijsttrekker bebloed met een kettingzaag..Ai dit was toch niet zo slim..de Nederlandse bevolking kon dit niet waarderen. Vooral om dat deze linkse partij toch altijd netjes blijft en niet zich verlaagt om het op de man te spelen.
En natuurlijk is Nederland Pim niet vergeten..Nee, Quote had het bijna verpest..de spindokters moesten hun leerlingen dus instrueren om toch maar afstand te nemen van de publicatie van het blad Quote.

De toon was al gezet, want dagelijks kwam de Telegraaf met een vernietigend stuk over deze linkse partij, vaak niet eens op waarheid gebaseerd ( maar dat is wel normaal voor deze krant) een krant overigens met vast sterke connecties bij de Bilderbergjes.
Nu moest het afhangen van het eerste debat. Het doel; uitschakelen van de lijsttrekker van deze linkse partij, en de semi linkse partij op de voorgrond krijgen. Immers de PvdA is een partij die het liefst met rechts “het doet” dan met links, alleen omdat eerlijk toe te geven zal het deze partij heel veel aanhangers kosten en ze stonden er al jaren niet goed voor. En het doel heiligt alle middelen, de presentator deed hartstochtelijk eraan mee, onderbrak de lijsttrekker van deze linkse partij steeds. En dan de leugen van Rutte, waarmee hij de eerlijke linkse lijsttrekker uit zijn balans bracht.
De in het keurslijf gegoten Samsom, riep echter alleen..Niet achteruit kijken maar vooruit, Samenwerken en nog meer van de ingestudeerde blablabla
Door de thuistribune werd Samsom uitgeroepen als de winnaar van het debat?
De thuis tribune
Die echter door betaalde krachten en achterban zo werd beïnvloed door alleen maar op de PvdA te drukken, slim. Ja! Een realistische betrouwbare uitkomst, Nee natuurlijk niet.
Maar de media nam het al te graag over, dat was immers de bedoeling.

Nu waren de peilingen weer aanzet en zoals afgesproken, kon er nu goed gewerkt worden aan een zogenaamde ” vrije val ” van de partij die de grootste kan worden.
Toen kwamen de doorberekeningen van de verkiezingsprogramma’s terug..En dat was niet erg handig want wat blijkt dat deze linkse partij het eigenlijk prima voor elkaar heeft. Werd er niet gesuggereerd dat deze partij Nederland zou afbreken? Niet volgens de cijfers en zie ze komen zelfs onder de 3% norm, dus zelfs Europa hoeft niet bang te zijn..hun grootste troef is dat de koopkracht vooruit gaat. Nee, dat was erg zuur voor de hele kliek.
Ook ging het niet zo als men gedacht had, de leugens van Rutte brachten breuken in de opzet. Toch zijn er mensen die niet gecharmeerd zijn van de iets wat opzichtige samenwerking om deze linkse partij geheel af te breken.
In een ander debat maakt Samsom een domme fout, hij beticht Rutte van een leugen en vervolgens verzint hij een hele samenwerking van een ziekenhuizen bij elkaar. Ai, ik denk dat de spindokters stuk voor stuk een hartkwaal krijgen. De volgende dag wordt het hele gebeuren door de media gebagatelliseerd als ” een fout ” maar natuuuuuurlijk.
De peilingmakers maken ook overuren natuurlijk, hun invloed is groot en zij gaan gewoon door met de zgn ” vrije val ” van die bewuste linkse partij.

Maar het wordt te opzichtig, de media moet toch iets wat mee in het geroezemoes. De peilingen daar moet het vanaf hangen nu.
Gisteren, voor aanvang van het grote debat. Bij DWDD sprak Hans Wiegel zich eerlijk uit over Samsom..Roemer en zijn partij noemde hij naturel..als in “eerlijkheid”. Naturel, dat klopt helemaal. Geen poespas, geen rare spindokters en proberen eerlijk je verhaal te vertellen, als je de kans krijgt!
De linkse partij krijgt hulp uit een onverwachte hoek, van iemand die wel weet hoe het werkt. Marijnissen en Wiegel samen, respect voor elkaar. Zo kan het dus ook!
Het debat..Samsom was verdacht stil. Twitter brak zowat uit de voegen door de belachelijke vragen van Petra. Men probeerde eerst nog Roemer uit te schakelen, immers hij moest als eerste. Hij was duidelijk, het is geen breekpunt. Maar toen de andere ook aan de beurt kwamen en dezelfde stomme vraagstelling voor hun voeten kregen, brak de hel los. Het was ook een vreselijke vrouw die totaal geen vraag stelde en helemaal niet naar het antwoord luisterde. Wel viel het heel erg op dat Samsom het erg makkelijk had, geen ondervraging en een vraag over de vader van Maxima. Het was te opzichtig.
Nu was toch tijdens het debat vooral Wilders de gangmaker, Roemer die goed was en zelfs Rutte sprak…maar Samsom was vooral stil en stond er ook ongemakkelijk bij. En wie won het debat? Samsom…
Godzijdank was tijdens de nabeschouwingen, een journalist die de ballen had omdat toch even haarfijn a la publiek uit te leggen hoe dat wel zat.

De man van de grootste linkse partij, deze man blijft zichzelf en is eerlijk. Houdt zich bij de feiten en bijt van zich af op inhoud en dat dwingt respect af bij vriend en vijand. Het opzichtig neerhalen van zijn partij werkt in de media en de peilingen, maar zolang de poppetjes fouten blijven maken en dus niet in het keurslijf kunnen lopen van hun spindokters, zal het bij het publiek overkomen als een slechte crimmi.

Waarom deze samenwerking om deze partij onderuit te halen?
Omdat de banken, financiële sector, de graaicultuur en de allerrijkste aangepakt zullen worden. macht afbraak. Het is de angst van het kapitalisme.

Het manipuleren van de verkiezingen door de Media en Peilingen is betaald door de rijkste van de samenleving die graag de tweedeling willen behouden.

Nu gaat het er wel om dat er maar twee kanten te kiezen is dankzij het manipuleren van de media en peilingen. Ben je rechts dan kies je voor de VVD, ben je links dan kies je voor de SP.
Bij beiden krijg je de PvdA erbij. Het gaat erom wil je rechts PvdA dan kies je VVD of wil je links PvdA dan kies je SP. Een stem op de PvdA is dus niet nodig. Maar besluit je te stemmen op PvdA dan stem je op rechts en dat moet men goed beseffen.

Update..

Om even kracht bij deze bewering te zetten. Volgens Twitter Nederland is Emiel Roemer de winnaar van het Erasmus debat..

20120907-103704.jpg

Dit wordt doodgezwegen..

Advertenties

3 thoughts on “Peilingen en Media corrupt?

 1. Peilingen, manipulatie en zinspelen op het korte geheugen van de kiezer.
  Uiteindelijk maakt het niet uit wie er gaat winnen het is namelijk al veel te laat om nog een beetje bij te sturen.

  Wie er ook gaat regeren na 12 september de tijd van een beetje anders verdelen is voorbij. Mocht iemand nog de illusie hebben dat dat nog wel kan dan moet je vooral op de SP gaan stemmen.

  Ik hoop dat er voor de 2de kamerverkiezingen van 2014 een alternatief is bedacht.

  2014 is geen typefout, ik geloof namelijk dat tegen die tijd het zoveelste kabinet wegens onenigheid en het niet nakomen van beloftes uiteen is gevallen. Gezien de peilingen (met nog een weekje te gaan) is het te verwachten dat er bij heel veel partijen heel veel water in de wijn gedaan moet worden om een coalitie te kunnen vormen.

  Of het nu een rechts, links of een door het midden kabinet wordt maakt niet uit. Met teveel water in de wijn is het spul niet meer te drinken. Misschien nog wel voor een poosje maar na een jaar of zo gaat die aangelengde handel vervelen en smacht iedereen na een glas volle wijn.

  Er is behoefte aan een kabinet met een breed draagvlak wordt er gezegd, die zou er dus wel komen. Je mag je echter wel gaan afvragen wat de waarde daarvan is als dat kabinet bestaat uit 5 partners die het eigenlijk allemaal anders willen doen. Anders dan ze binnen de (nog te maken) afspraken kunnen. Je hoeft geen waarzegger te zijn om hiervan de toekomst te voorspellen.

  Vanochtend zat ik te kijken naar een paar oudgedienden (Marijnissen, Wiegel en ter Louw) Die jongens die waren in staat om in twee zinnen uit te leggen wat er mis is met het hele verkiezingsgebeuren. Er wordt niet meer gesproken over visie maar er wordt gekwetterd over standpunten.

  Wat heb je als kiezer nu aan een standpunt als je de visie erachter niet weet. Vroeger was dat veel makkelijker want toen had je de VVD voor de ondernemers, Het CDA voor iedereen die geloofde, de PvdA voor de werkmannen en D66 voor het alternatief. Visie was toen eenvoudig.

  Nu is het wat moeilijker met die visie want er spelen wat andere zaken een hoofdrol.

  De economie ligt op zijn gat, we worden te oud en het milieu verdient aandacht. Elke partij heeft te maken met deze problemen, je kan eenvoudig niet meer stellen dat je als partij alleen opkomt voor de ondernemers, zwakkeren, gelovige, arbeiders of de dieren en het milieu.

  Drie hoofdthema’s waar eerst een oplossing voor bedacht moet worden, daarna kan je als partij gaan denken over je eigen achterban.

  Neem nou de AOW leeftijd, natuurlijk is die 65 jaar niet in stand te houden, iedereen begrijpt dat. Wat heeft het echter voor een zin om die AOW leeftijd van 65 te gaan verhogen als blijkt dat de meeste van ons voor die tijd al om een of andere reden thuis zitten. Geen baan, slechte gezondheid noem maar op het maakt niet uit.

  Het verhogen van de AOW leeftijd en verder niets doen creëert alleen meer werklozen. Eerst zouden wij als politieke partij een oplossing moeten vinden die het mogelijk maakt dat iedereen tot zeg maar een jaar of 70 aan het arbeidsproces kan blijven deelnemen.

  Voor de economie en wel of niet Europa gaat hetzelfde op. Onze banken en verzekeringsmaatschappijen zijn zo groot geworden dat ze niet meer in ons land passen. Bij die banken staat wel ons geld geparkeerd en diezelfde banken voorzien ons van onze hypotheek. De grens weer op slot gooien kan helemaal niet meer want dan lopen we de kans om ons spaargeld, pensioen en hypotheek te verliezen. Zorg eerst dat die banken aangepakt worden, ga daarna over het nut van Europa praten.

  Door groei uit de problemen zien te komen is een illusie, je komt alleen uit de problemen met visie die zegt dat wij zelf verantwoordelijk zijn en dat we de gevolgen daarvan niet mogen ontlopen door deze door te schuiven naar de volgende generatie. Dat er daardoor geen groei maar krimp ontstaat en dat we allemaal moeten inleveren is een gegeven.

  Het is aan onze politici om dit aan iedereen duidelijk te maken en dat doe je niet met te zeggen dat we anders moeten gaan verdelen.

  Voordat het zover is zal het wel 2014 zijn.

 2. Ik wist de uitslag al. Alles was van te voren alweer in kannen en kruiken bekonkeld. Iedereen gaat er op achteruit ? Ligt er aan hoe je het bekijkt ? Weer zoveel miljonairs bij gekomen dankzij Nederland ? De bevolking is weer aardig gemanipuleerd en gedrogeerd geweest. Het optreden van mijn vrouw in DebatOp2 heeft ook geen nut gehad. CDA zal dan weinig te vertellen hebben, maar liggeld ga je toch betalen. We zijn net een boot. 😉
  Alleen varen doen we nooit.

  Wat een poppenkast was het weer.
  Mijn partij is er niet in gekomen. MenS. SP was 2de keus dit keer.
  Een volgende keer komt er niet. Ik ga kijken of ik mezelf uit het kiesregister kan laten schrijven. Ik heb het helemaal gehad met die politici.
  Ze maken meer kapot dan drank.

 3. Pingback: Beste heren Rutte en Samsom, | reallifestorm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s