The day after..

20120913-073432.jpg

Uitslag verrassend, maar wat nu?

Als eerste laat ik sportief genoeg zijn om zowel VVD als PvdA te feliciteren met hun overwinning.
Maar ik moet ook de media en peilingmakers feliciteren met de perfecte Media Manipulatie, uw missie is geslaagd.
Het is een verkiezingsstrijd geworden wat ging om de poppetjes niet om de inhoud, maar die inhoud dat is nu precies wat Nederland had kunnen maken of breken.
Voor de gemiddelde Nederlander is politiek maar saai en onoverzichtelijk geworden, de invloed van de media is hierin enorm groot.

Ik denk ook werkelijk niet dat de burger beseft hoe belangrijk deze verkiezingen daadwerkelijk waren, de media snapte het wel natuurlijk. Vandaar het enorme offensief tegen de SP, want dat had Nederland echt veel linkser gemaakt. Dat begreep de VVD ook donders goed.
VVD of de SP was een eerlijke duidelijke strijd die, voor het offensief van rechts, door de VVD leek te verliezen.

Maar plots verscheen daar de PvdA in de vorm van Samsom, naar voren geschoven door de media. Zijn perfecte media training wierp zijn vruchten af, maar de echte Samsom hebben we niet gezien. Want je kunt niet menen dat men in dit sprookje geloofd..Super Samsom

De PvdA heeft de burgers beloofd links te gaan, het verschil tussen het SP programma en die van PvdA is niet heel groot. PvdA gebruikt zelfs delen van het oude SP programma. Kortom de PvdA zal zijn linkse koers moeten behouden, anders zullen de kiezers straks massaal overstappen naar de SP en ze weten dat. Maar het is niet de PvdA aan zet.

Rutte is aan zet, hij heeft laten zien dat liegen goed werkt voor nu. Wat ik wel erg vind is dus dat ons land toch bestaat uit veel egoïstische mensen. het kan namelijk niet aan een sociaal beleid liggen want die is er gewoon niet. het enigste wat hij heeft bereikt is dat de koopkracht van de rijkste omhoog is gegaan..Niet die van de gemiddelde Nederlander en al helemaal niet voor de onderlaag..Vol verbazing heb ik hierna gekeken en ik houd mijn hart vast voor Nederland.

Coalitie vormen

De VVD heeft niet zoveel mogelijkheden en laten we gewoon eerlijk zijn, de PvdA heeft nu eenmaal regeringsgeilheid..dat maakt dat hun links gepraat ook bij gepraat zal blijven. Ik zag zelfs Hans Spekman gisteravond met een kledingstuk wat een kraag had. Overigens respect voor Hans die zich uit de naad heeft gelopen voor de PvdA, ik vermoed dat hij toch de oorzaak achter het succes is van Samsom.
De activist Samsom zal zijn linkse idealen gauw moeten opgeven voor Rutte. De poppetjes maken hierin geen verschil, de PvdA zal draaien zoals altijd. De PvdA zal voor de vorm gaan praten met links maar dat is echter voor de vorm. Rutte zal zijn positie nooit opgeven.
Dat zal ook een probleem worden want wie van de heren zal over zijn eigen schaduw heen stappen.

Uiteindelijk zal de burger die voor de PvdA gekozen heeft er weer bedrogen worden en gaan we voort op rechts. Het was immers Paars met de PvdA die voor de marktwerking in de zorg heeft gecreëerd en ik kan weer het lijstje op noemen..maar het geheugen van de burger is erg kort, helaas!

Rest alleen de vraag; Wanneer zijn er weer verkiezingen?

De SP zal ook moeten kijken waar het beter kan, misschien is een naamsverandering toch geen slecht idee. De Sociale Partij dat is meer van deze dag, immers er is geen communisme aan de Socialistische Partij maar het is wel wat eraan de naam kleeft en toch mensen afschrikt.
Als SPer zal ik me gaan inzetten voor het onrecht en de tweeverdeling in de maatschappij, dat is nu belangrijker dan ooit.
Ik persoonlijk wil Emiel Roemer bedanken voor zijn eerlijkheid en duidelijkheid. Godzijdank is hij gewoon gebleven..

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s