Beste heren Rutte en Samsom,

Beste heren Rutte en Samsom,

Het is mooi om te zien hoe u beiden vandaag zo eensgezind in de tweede kamer stond. U mijnheer Rutte,  hielp zelfs Mijnheer Samsom tegenover de iets wat netelige situatie die mijnheer Roemer voor uw “soulmate’ creëerde. Ik zeg bewust uw “soulmate”, want namelijk de eensgezindheid die u liet zien was wel redelijk echt. Echter kan dit niet ontstaan zijn binnen 1 week na de verkiezingen. In de psychologie leert men te observeren  naar gedragingen van personen en groeperingen, mijn conclusie, met wat ik heb gezien tijdens de afgelopen maand, is enkel alleen deze: U beiden hebben het spel fantastische gespeeld, ware manipulators van de burgers.

Voor partijen die zover van elkaar afstaan met hun verkiezingsprogramma, is het niet mogelijk om op die wijze met elkaar (enkele dagen na de verkiezingen )  zo met elkaar door de deur te lopen. Tenzij..dit afgesproken werk was. Onderling gemaakt, afgelopen zomer voor de verkiezingen. Natuurlijk kan men zeggen het landsbelang, maar dat is natuurlijk grote onzin want juist in het landsbelang zouden de lasten eerlijk verdeeld moeten worden, en dan kan je niet zomaar even wat standpunten inruilen. De PvdA staat nu eenmaal bekend als een enorme draaideur, en de VVD heeft daar op gegokt en goed gegokt. Beiden zijn jullie de verkiezingsstrijd in gegaan in de hoop dat uw partijen de grootste zouden worden.. ik verwijs u toch even mijn vorige artikel te lezen peilingen-en-media-corrupt.

U, mijnheer Rutte, kan ik nog wel een beetje volgen. Uw partij denkt namelijk dat een land een bedrijf is en voert ook zodanig het beleid. U bent er voor de rijkere van onze samenleving, dit is immers geen geheim. Maar kunt u mij uitleggen, als ik u beleid even volg, waarom u denkt dat een bijna failliet bedrijf  ( namelijk de staatsschuld is op ongekende hoogte geraakt onder uw beleid ) u kunt redden met extra enorme bezuinigingen? leren we eigenlijk niet om een bedrijf wat niet failliet mag gaan, nieuwe impuls te geven door er financieel te investeren, uw redenatie staat een beetje haaks op wat je toch in het bedrijfsleven leert. Deden we ook niet alles eraan om de ABN AMRO te redden tijdens de banken crisis, dat was toch ook in lands ( bank) belang.  Terwijl de oorzaken toch bij de banken zelf lag en uiteindelijk de burger de conto moest betalen.  Kunt u uitleggen als u ons land ziet als een onderneming een bedrijf, waarom u er niet alles eraan doet dit te stimuleren door te investeren?

Laten we ons land en de burgers eens onderbrengen in de bedrijfsvoering van uw partij.  De rijkste van ons land, zijn in uw optiek de makers van dit land…de  directeuren en managers van Nederland. De middenklasse die laten onderbrengen als de runners, de arbeiders, die heeft u nodig. De zieke, ouderen, werkelozen, gehandicapten en alle uitkeringstrekkers ziet u als een grote onkostenpost die snel moet verdwijnen immers daar heeft u niets aan. Puur kijkend naar Nederland als bedrijf kun je daar nog een voorstelling van maken. Echter mijnheer Rutte, Nederland is geen bedrijf en u kunt het niet runnen als een bedrijf..het is een land met mensenrechten, u gaat prat op uw banenmachine die averechts werkt. Uw bovenste laag die u beschermt heeft de meest slechte bedrijfsvoering gemaakt sinds de jaren 30. Dat is niet meer terug te draaien, dat is klaar… de marktwerking in de zorg werkt niet en ja uiteindelijk zal u vanzelf van al die mensen ( onkostenpost) afkomen want die kunnen niets meer betalen. Wanneer u niet tot inkeer komt en de economie niet gaat stimuleren en elk mens hun bestaansrecht gaat herstellen, zal de werkeloosheid zo enorm groot zijn, zullen mensen uit hun huis gezet worden..De mens presteert namelijk het beste als het zowel sociaal, emotioneel en materieel zich goed voelt, een mens zal voor een bedrijf harder werken als het ook gewaardeerd wordt.  Uw beleidsvoering wat gebaseerd is op een beleid van een bedrijf zal niet in een land werken. Kunt u dat niet begrijpen, dan zit u werkelijk niet op de juiste plaats maar hoort u thuis in een bedrijf. In het landsbelang denken betekend juist denken aan alle mensen, juist ook aan de zwakkere van de samenleving..dat is nu de taak van een MP en een regering voor alle burgers. Immers de meest trouwe werknemers zijn in bedrijven te vinden waar de werkgevers goed zijn voor hun werknemers.  Ik daag u uit om te laten zien dat u niet de kerst Scrooge wordt van Nederland en geef elke burger van Nederland een bonus van € 1000,-

U mijnheer Samsom, moet heel goed beseffen dat u een spel heeft gespeeld wat niet netjes is. En dat is nog een understatement. Denkt u werkelijk dat de burger u dit ongestraft mee weg laat komen. Voor de insiders was het al overduidelijk tijdens de verkiezingen, maar  uw logopedist heeft hard gewerkt, uw mediatrainers hebben keihard gewerkt. U heeft het spel goed gespeeld en de kiezers laten geloven dat u de PvdA beslist weer naar het linkse vlak trok.  De perfecte manipulatie ooit in de geschiedenis van de PvdA. Maar ten koste van de burgers die eigenlijk op de ene echte linkse partij wilden gaan stemmen, maar strategisch voor uw partij stemde. En daar had mijnheer Roemer vanmiddag gelijk in, hoe kunt u zo snel zich door de VVD laten intimideren..Niet, dat had u niet want immers u wist al van te voren als het plan zou werken dat u alleen met de VVD zou gaan samenwerken. U beledigd werkelijk u kiezers hiermee en het wantrouwen in de politiek zal nu helemaal gemaakt zijn..we kunnen alleen maar hopen dat u de linkse punten dan ook binnen haalt. Maar ik voorspel u nu al dat u flink afgestraft gaat worden.  U bent een partij de wederom laat zien niet het vertrouwen van de kiezer waard te zijn..men weet nooit waar ze aan toe zijn. Zoals het nu ervoor staat krijgt men toch rechts en dat is nu precies wat ze niet wilde, want had de kiezer dat gewild dan hadden ze namelijk massaal op de VVD gestemd, je kunt namelijk zeggen van ze wat je wilt,  maar je weet in ieder geval dat je een rechts beleid krijgt.  Mijn vraag aan u is dan ook, hoe gaat u zich hier nu weer uit redden, want vandaag kon u het niet eens aan mijnheer Roemer uitleggen. Uw goede vriend Rutte moest u hierbij helpen. Dan denkt u dat Roemer kwaad is, dat zal niets zijn in vergelijking met de woede van uw linkse kiezers. Vergeet u niet mijnheer Samsom u bent groot geworden door de kiezers die links wilde, u heeft een verantwoordelijkheid aan deze kiezers. Juist in het landsbelang.

Advertenties

4 thoughts on “Beste heren Rutte en Samsom,

 1. Gezien de verkiezingsuitslag mogen we vaststellen dat 45% van de kiezers liever een andere partij in de regering wil hebben. Dat nu de PvdA en de VVD er eerst samen uit proberen te komen is het gevolg van onze democratie en deze partijen verdienen nu op z’n minst een aantal ‘witte brood weken’

  Persoonlijk geloof ik niet zo in een links of rechts blok en het midden is vaak opgebouwd uit teveel compromissen. De samenwerking van VVD en PvdA kan wel eens heel goed gaan uitpakken met een vernieuwde kijk op onze samenleving.

  Niemand hoeft bang te wezen dat het beleid van de afgelopen twee jaar op dezelfde manier wordt voortgezet al was het alleen maar doordat de PVV buitenspel staat. Zowel Rutte als Samsom hebben duidelijk gesteld dat bij een coalitie er altijd sprake is van compromissen. Het is overdreven om te stellen dat er sprake is van kiezersbedrog.

  Dat we als land niet helemaal doorslaan naar een links bewind is alleen maar goed te noemen. Het idee om van je schulden af proberen te komen door meer schulden te maken heb ik zelf al eens een keer geprobeerd en dat werkt niet echt.

  Als we er nu eens vanuit gaan dat alles zijn goede en slechte kanten heeft dan mogen we dat ook van de VVD en PvdA zeggen. Als Rutte en Samsom er ook vanuit gaan dat niet alles wat ze tijdens de campagne hebben verkondigd de ware profetie is dan kunnen we eindelijk een regering krijgen die op de centen let zonder dat een gedeelte van de bevolking extra wordt belast of wordt vergeten.

  Het populisme van de afgelopen jaren is het eerste verschijnsel dat de maatschappij aan verandering toe is. Het zal ongetwijfeld nog wat jaren gaan duren voordat de politiek en het volk doorheeft dat het de maatschappij zelf is die veranderd is. Deze nieuwe maatschappij vraagt om een nieuwe aanpak.

  We mogen dankbaar zijn dat de SP niet groter is geworden, alhoewel deze partij een totaal ander beleid nastreeft heeft dit beleid meer te maken met de klok terug draaien en het nivelleren van inkomen dan met een nieuwe visie.

  Voor partijen die daar nu al wel mee bezig zijn ( Groen Links, CDA en PvdD ) kwamen deze verkiezingen gewoonweg te vroeg.

  • De PvdA heeft zijn verkiezingsuitslag te danken aan SP stemmers die dachten verstandig te doen om strategisch te stemmen en aan stemmers die weer terug kwamen naar de PvdA vanwege hun belofte een linkse koers te gaan varen. Deze stemmers wilde geen samenwerking met rechts maar juist links. Dit zijn gewoon feiten.
   U heeft het over het beleid van de SP en de klok terugdraaien. Daar slaat u de plank volledig mis. Het huidige politieke stelsel maakt dat de klok teruggedraaid wordt in een razend tempo..Indien u veel geld heeft zal u daar niets van merken sterker nog het zal u verrijken, maar de staatsschuld is nog nooit zo hoog geweest, mensen die onder de armoede grens leven wordt met de dag erger…Nee en niet alleen de onderste laag, ook de middeninkomens voelen dat.Werkeloosheid stijgt en de economie ligt op zijn kop. De zorg is onbetaalbaar aan het worden, ( de zorgtoeslag is helaas nihil,dat is een rad voor het oog draaien) Mensenrechten in Nederland worden geschonden ( amnasty international)
   De geschiedenis leert ons dat wanneer het zo doorgaat het slecht gaat aflopen..dit is echter al bezig in landen om ons heen. Dit is de tijd terugdraaien.

   Indien u gelooft dat de SP teruggaat in de tijd, dan moet u toch maar een goed het gehele verkiezingsprogramma lezen en lees dan ook van de voorgaande jaren, verbazingwekkend zult u omtrent de zorgstelsel van de SP uit eerdere verkiezingsprogramma’s het nu terug vinden in het huidige verkiezingsprogramma van de PvdA .
   In tijden van enorme crisis ( al jaren voorspeld overigens door de SP en herhaaldelijk voor gewaarschuwd, het is simpel een logica van geschiedenis en herhalingen) zul je terug moeten gaan naar de basis, kijken wat werkt en niet werkt.
   Marktwerking in de zorg werkt niet, marktwerking in het onderwijs werkt niet.
   Hervormingen waar het echt hard nodig is voor alle burgers en niet alleen de top. Daar zijn inderdaad PvdD, SP en GL mee bezig.
   PvdA beloofde het slechts…we zullen zien wat er van komt. Niet veel goeds ben ik bang!

 2. Ze zijn in de ban van de bankiers. Dit is pure volksverraad. Ik heb ze al lang gelden rechts laten liggen. Het hele klimaat hangt van zware korruptie aan elkaar. Het eerlijke verhaal is gewoon een zeer korrupt verhaal. In Amerika vallen gewoon banken om. Waar was Rutte toen Bos de ABN/AMRO in bescherming nam ? Geen enkel protest.

  De deur is nog te breed voor die twee.
  Zo ongeloofwaardig. De politici hebben hun eigen doodvonnis getekend.
  Ze hebben niet in de gaten dat het al hoogmoed is.

 3. De PvdA heeft zijn verkiezingsuitslag niet te danken aan SP stemmers, dit is een foute conclusie, de SP heeft immers hetzelfde aantal zetels behaald als bij de vorige verkiezingen en je mag dus stellen dat alle SP kiezers nog steeds op de SP hebben gestemd en niet op de PvdA. De VVD heeft echter wel degelijk kiezers weggetrokken bij CDA en PVV. Dit wijst met uw redenering dat de kiezer juist een rechts blok wil.

  Ik heb mij trouwens tijdens de campagne verbaast over het feit dat de PvdA zo sterk terug kwam terwijl Samsom niets anders te melden had dan “wij richten ons op ons programma” zie: Lemmingen en Maurice de Hond http://kamerverkiezingen2012.wordpress.com/2012/09/09/lemmingen-en-maurice-de-hond/

  Het grootste verschil tussen GL, PvdD en SP is het socialisme. vandaar dat ik GL en PvdD vernieuwend noem en de SP niet. De SP tracht op een oude socialistische manier de inboedel te verdelen. Dit is natuurlijk leuk voor socialisten maar als je geen socialist bent (90% van de kiezers) werkt dat niet ook al is de pure gedachte erachter nog zo mooi. Ik denk niet dat er veel Nederlanders willen ruilen met een stelsel zoals in Cuba of Venezuela.

  De maatschappij is veranderd en veranderd nog steeds in een rap tempo. Het is onzin om nu weer socialisme in te voeren terwijl er niet socialistisch geleefd en gedacht wordt. Het individu staat nu centraal in ons denken, het is ieder voor zich. Daarom willen wij dat de overheid er voor zorg draagt dat oma geholpen wordt met het aantrekken van steunkousen.

  Waar nu over gevochten wordt is hoe dat betaald moet worden. We zouden er echter over na moeten denken dat het een schande is om daarbij de overheid nodig te hebben. De wijkverpleger heeft geen tijd meer voor een babbeltje, so what? dat is haar taak ook niet. Dat babbeltje moeten wij als volk doen.

  Niet bij de overheid gaan klagen maar zelf wat doen. Terwijl ik zit te typen is mijn vrouw op bezoek bij ‘oma’, dat mensje is 85 en helemaal geen familie van ons maar we wonen toevallig in dezelfde straat. Drie mensen blij, Oma blij omdat ze bezoek heeft, mijn vrouw blij omdat ze oma gelukkig maakt en ik blij omdat ik rustig kan typen.

  Socialisme zou niet bij de regering moeten zitten maar onder de mensen. Het grootste probleem is het egoïsme en negativisme wat er heerst, daar moeten wij als volk vanaf zien te komen. We zouden wat meer filosofisch met de politiek om moeten gaan. Hoe maak je een volk gelukkig?

  Plato heeft daar een pakweg 2400 jaar geleden het volgende over gezegd.
  All things of the material world can change, and our perception of them also, which means that the reality of the material world is weaker, less defined than that of the immaterial abstractions.

  Werkloos of werkend, alleenstaand of niet, arm of rijk, iedereen kan een bijdrage leveren aan de maatschappij zodat we niet altijd bij de overheid uitkomen.

  Geef ondertussen Rutte en Samsom een kans om het land financieel economisch weer op de rit te krijgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s