Ik, ben een kind.

blog geschreven door mijn dochter Froukje ( 13 jr ) oorspronkelijk project voor school 2 Havo

Ik ben een kind!
Als ik in de wereld kijk dan kijk ik in de ogen van kinderen, kinderen die gemarteld worden. Kinderen die worden opgesloten in gevangenissen. Kinderen die sterven van honger. Kinderen waar niet naar geluisterd wordt. Ik hoor in Nederland de Minister President steeds maar zeggen, de rekening moet niet worden door geschoven naar onze kinderen? Om dan te zien dat kinderen aan meneer Leers vragen of ze alsjeblieft in Nederland mogen blijven. Daar wordt niet naar geluisterd..het wordt niet serieus genomen, wij kinderen worden niet serieus genomen maar we worden wel gebruikt als inzet, om ouders af te straffen of bang te maken.

Want waarom worden kinderen in Syrië anders gemarteld en doodgemaakt, dat kan niet zijn omdat wij kinderen iets gedaan hebben, nee dat is om de ouders te straffen, om een punt te maken, ouders te pesten. Moeders worden verkracht.
Want wij kinderen hebben hier niet om gevraagd, toch?
Het is de oorlog gemaakt door grote domme mensen, door regeringen die er veel geld aan verdienen. En kinderen over de hele wereld moeten daarvoor betalen..Dus Minister President en de volgende ook..wij kinderen betalen al de rekening. Maak niet mensen bang door te zeggen dat de volgende generatie ( ik dus ) de rekening betaal, want wij leven nu en nu is was telt. Maar nu wordt het overal in de wereld alleen maar slechter. In Europa leven kinderen ook in armoede en dat gaat alleen maar erger worden. Minister President wat ik niet kan begrijpen is dat u denkt als wij kinderen in armoede moeten opgroeien dat wij later dankbaar zijn, want later kan ik werken maar nu niet. Wat ik ook niet begrijp is waarom u denkt dat kinderen in oorlogs gebieden geen hulp nodig hebben, waarom u kinderen terugstuurt die zich hier veilig voelen.

Minister president en iedereen daar in den haag, misschien snappen jullie niet zoveel van kinderen. Jullie beslissen maar en doen maar, maar ook wij hebben Rechten. En ook wij moeten gehoord worden. Wat jullie daar doen is helemaal niet in het belang van kinderen, dat zeggen jullie wel maar het is niet zo. Er zijn maar een paar rijken kinderen van rijke ouders en deze kinderen zullen later grote egoïstische mensen worden want die denken dat alles vanzelf gaat in het leven. die kunnen straks gewoon studeren. Kunnen de meeste van ons dat straks ook nog?
Dat is namelijk wel een recht die wij als kinderen hebben.

En als je denkt dat je als Nederlands kind veilig bent, dan kan ik je uit die droom helpen. Dat is niet zo. Mijn moeder heeft ons altijd geleerd om de wereld om je heen te respecteren, andere culturen want we zijn allemaal mensen. En ik ben mijn moeder daar erg dankbaar voor ( en voor nog veel en veel meer). Zoals mijn moeder, kan ik ook slecht tegen onrechtvaardigheid en ik had de verwachting dat mensen die zogenaamd in “het belang van het kind” handelen, dat ook doen, dat is dus niet.

Dan hebben we  Bureau Jeugdzorg die er zou  moeten zijn voor kinderen om hen te helpen, maar  helaas is dat meestal niet zo..hoe ik dat weet? Persoonlijke ervaring laten we het maar noemen. ( ik zal in een ander blog binnenkort hierover schrijven). Hoe kan het zijn dat kinderen weg worden gehaald, terwijl het thuis goed is? Omdat de mensen die daar werken roddels geloven..niet de waarheid willen horen. Dan mag je naar de rechtbank toe om je verhaal te vertellen. Omdat ik zenuwachtig was had ik van te voren een brief geschreven..maar die hadden ze helemaal niet gelezen. Dat is dan een kinderrechter. Nee, mijn uithuisplaatsing heeft niet lang geduurd omdat ik 12 was en mijn moeder knokte met feiten en de raad had laten zien dat het dossier niet klopte. De schending van de rechten van het kind erbij haalde, mocht ik van de raad terug. Mijn zusjes en mijn broertje komen nu langzaam terug. Maar allemaal zijn ze kapot gemaakt en snappen niet waarom ze weg zijn gehaald en mijn moeder houdt ons bij elkaar. Mijn zusje (7jr) verteld doodleuk, dus als je het goed hebt thuis dan wordt je weggehaald..dus als ik nu stout ga doen dan mag ik weer naar huis. moet het niet omgekeerd zijn? Hoezo is dit in ons belang? Maar dan zie ik tijdens deze verkiezingen hoe de Minister President liegt en Samsom ook nog, ik denk dat ik dan,  als je liegt dan ben je dus een winnaar en de waarheid is niet belangrijk meer. Logisch dat kinderrechters en andere hier aan meedoen. Maar dat is toch raar? Als wij liegen dan krijgen we straf maar die grote mensen mogen dat wel, ja ga daar maar eens mee om als kind. Ik kies dan toch wat mijn moeder me geleerd heeft, de waarheid! Dat is simpel en niet altijd leuk, maar je hoeft tenminste niet je steeds eruit te praten. Maar Minister President u snapt hoop ik wel als u zo kunt liegen, dat iedereen dan denkt dat het mag. Want de president doet het immers ook, moet u eigenlijk geen voorbeeld zijn?

Wat kinderen zouden moeten hebben is een kinderadvocaat, want we worden niet gehoord. Ja wel, in mijn geval door mijn moeder, maar kinderen moeten het recht hebben om gehoord te worden door kinderrechters..of het nu gaat om een asielaanvraag, met scheidingen of tegen mensen die je gewoon weghalen. Iedereen praat maar en verschuilt zich maar over en achter “het belang van het Kind” maar niemand vraagt ons iets. We kunnen wel denken hoor, we snappen echt wel veel van wat er gebeurd, meer dan grote mensen denken. Maar als je mening verteld dan ben je in de klas brutaal?

Gelukkig ben ik opgegroeid met de boodschap, vecht voor wat je belangrijk vindt en geloof in jezelf. Maak van je hart geen moordkuil, maar respecteer ook de mening van anderen. Nu moeten andere ook nog de mening van kinderen respecteren. Soms denk ik dat grote mensen beter moeten luisteren naar kinderen, ze kunnen vast nog wat leren. Want wat de opdracht is van de scholen en de regering is dat wij kinderen gemaakt worden als eenling, en iedereen die daar niet in mee loopt ( en dat zijn er heel veel) is maar raar. Ben ik raar dat ik mezelf belangrijk vind maar andere kinderen vind ik net zo belangrijk. Ben ik raar dat ik niet tegen beelden kan van kinderen die geen eten hebben, ben ik raar dat liever vrede wil dan oorlog, ben ik raar dat ik een eigen mening heb en niet met iedereen meeloop of ben ik raar dat als leugens geloofd worden boven de waarheid en ik daar niet tegen kan ( pinokkio is nu hot onder mijn leeftijdsgenoten), of ben ik raar dat ik me interesseer voor dingen die andere van mijn leeftijd niet bezig houden. Wat niet waar is, maar de meeste hebben zoiets van; wat is het nut, we worden toch niet gehoord!

En iedereen vraagt zich af waarom dat in Haren gebeurde ( wat ik niet goed keur) maar be real..ik denk dat het gewoon leuk was om zoveel jongeren op de been te krijgen via internet…hoe cool is dat. Het geweld is natuurlijk vreselijk dat wilt ook niemand, maar als er ook maar iets anders was georganiseerd dan was het nog leuk geweest. Maar als er in Spanje door jongeren gedemonstreerd wordt dan laat niemand het zien..denken jullie in den haag dat het hier niet gaat komen? Je kunt tenminste zeggen dat jongeren wel massaal op de been komen voor iets wat voor hun belangrijk is..dat zie ik de volwassen mensen in Nederland niet doen! Slaapt hier bijna iedereen, doe het dan voor ons..de kinderen van de rekening die we toch niet zouden moeten zijn.

Want alles wat beslist wordt in de wereld, alle gevechten, oorlogen, armoede, werkeloosheid is altijd over de ruggen van kinderen dus dan mogen we zeker gehoord worden.

Want Minister President, hoe kan u  nu rustig slapen als u weet dat kinderen het land uitgezet worden, die hier thuis zijn. Hoe kan u nu rustig slapen als u weet dat de kinderrechten in Nederland steeds worden geschonden omdat het geld opbrengt. En kinderen die echt hulp nodig hebben worden genegeerd? Hoe kunt u rustig slapen als u weet dat wat u doet straks maar een klein groepje kinderen later kunnen studeren. Hoe kunt u rustig slapen als u ziet dat kinderen vermoord worden en u geen hulp geeft en maar wegkijkt. Hoe kunt u nu zeggen over onze rug dat de rekening niet voor de volgende generatie moet komen, terwijl wij kinderen zijn die nu leven en plezier met onze ouder(s). Bent u zelf wel kind geweest?

Ik zal hierbij nog even de internationale rechten van het kind bijvoegen mocht u deze vergeten zijn.

http://www.kinderrechten.nl/images/13/194.pdf

Advertenties

12 thoughts on “Ik, ben een kind.

 1. Go Girl! Ik ben trots op jou Froukje, dat je verder kijkt en denkt dan je neus lang is. Blijf wie je bent! Je ziet het …. zoals het is, dat vind ik talent, wie weet word jij later de Minister President! Froukje je bent een Kanjer!

 2. Mooi geschreven hoor Froukje en ook veel moed voor nodig en die heb je hiermee getoond. Hoop dat ze jouw boodschap in Den Haag ook te lezen krijgen en ook werkelijk iets mee doen. Moge vele andere kinderen jouw voorbeeld volgen en er een Partij voor Kinderen opgericht worden.

 3. Wouw, jou blogg geeft me kippenvel, echt prachtig geschreven, mijn complimenten, en weet je, je zou dit gerust echt kunnen sturen naar de regering, ondertekend door jou en je vrienden bijvoorbeeld 🙂

 4. Dag dochter en moeder… voor een kind inderdaad moeilijk te begrijpen. Over Syrië weet ik het niet zo net. De “machten” achter de schermen hebben besloten dat Syrië veroverd moet worden, en nu is er een propaganda oorlog gestart om onze goedkeuring te krijgen om dat te doen, waarin het Syrische leger als monsterlijk wordt afgeschilderd. Maar het Syrische leger bestaat niet uit beroeps, maar uit dienstplichtige soldaten. Het zijn gewoon de jongens van de buren, de soldaten. Zouden die zoiets doen? Propaganda. Uit onze “democratie”, niet uit de Sovjet-Unie of de DDR. Propaganda, zoals dat ook gebeurde met Irak in 2003 (dat zogenaamd massavernietigingswapens zou produceren). En Lybië (2011) dat een Centrale Bank had die niet onder controle stond van de Amerikaanse Rothschild-dynastie. En Vietnam (1964) waar er zogenaamd een Amerikaans schip zou zijn aangevallen. En President Kennedy (1963), die de oorlog wilde stoppen en gedood is door een kogel die a) niet met zo’n geweer zo snel na de vorige afgevuurd kon zijn en b) welke niet drie mensen tegelijk had kunnen raken die niet dicht genoeg bij elkaar waren. En President Reagan (1981, gewond), die de (inmiddels gestolen?) goudvoorraad in Fort Knox wilde laten tellen. En de aanval op de USS Liberty (1967), die bedoeld was om Amerika te rechtvaardigen Egypte aan te vallen. De kindsoldaten in Afrika. De stammenoorlogen in Nigerië, om als lachende derde de olie te kunnen pikken. We worden gestuurd door meedogenloze psychopaten, en het enige wat we zouden hoeven doen om daar een einde aan te maken, is onze halfogen open helemaal open doen, en het gevaar recht in de ogen kijken. Dat is voldoende. Onze angst overwinnen en durven kijken. Helemaal.

 5. Hallo Froukje,

  Dankjewel voor jouw prachtige schrijven, recht vanuit je hart.

  Je richt je tot de minister president.
  Maar het zit echt in ieder mens zelf.

  We kunnen precies zo samen leven als we willen.
  Echt waar. We hebben daar geen enkele regering voor nodig.

  Ik bedoel niet te zeggen ‘doe het lekker zelf, laat die minister president met rust’.
  Nee, ik zeg dat ikzelf AL precies zo samen leef als dat jij voorstaat.

  Als ik dat kan, dan kan iedereen dat.
  Iedereen die dat weigert (alle volwassenen om jou heen), en wie die weigering allemaal lekker verplaatsen naar het idee dat dat aan de minister president ligt, die mensen die liegen.

  Een groot deel van dat liegen, dat gaat onbewust. Gewoon, omdat ze de waarheid niet kennen.

  De waarheid is, dat samen leven op aarde NIETS kost.
  Je kunt dat in het eerste filmpje op http://ww.smoothparadigmshift.net zien.
  Het kost niets, en er is maar 1 programmeerregel voor nodig, om dat zo weer te laten lopen op aarde.

  Dit betekent dus niet dat we ‘iets’ moeten doen, zodat het samen leven op aarde tenminste niets meer kost. Nee, het is AL zo, dat leven op aarde niets kost. Het leven schenkt ons alles al gratis namelijk. Moeder aarde stuurt ons geen factuur, en vader zon ook niet. Dus… waarom betalen we dan belastinggeld? En hoe kan het dan in godsnaam dat er mensen in armoede leven. En ja…… hier kom je dus wel degelijk op de minister president terecht: de regering is volledig op de hoogte van het feit dat het maar 1 programmeer regel kost, om samen vrije toegang tot het leven te hebben. Er zijn ook workshops over gegeven binnen de belastingdienst, en nog veel meer. En wat is er sindsdien gebeurd? De belastingen zijn gewoon nogmaals verhoogd….

  Dus ja.. je moet bij de minister president zijn. Maar ook bij iedere volwassene direct om je heen. Ik begrijp dat nou juist DAT veel en veel te moeilijk is voor kinderen. Het is ook iets waar kinderen helemaal niet in geplaatst zouden moeten worden. Kinderen zouden niet het oude bewustzijn van de volwassen mensen die ze liefhebben, hoeven ‘aan te kaarten’. Je mag van volwassenen verwachten, dat ze, na alles wat ze voor hun neus hebben zien gebeuren, besluiten, om ZELF anders samen te gaan leven. En daarin elkaar dan ook als voorbeeld te nemen. En kinderen, de volgende generatie een nieuwe bedding te bieden; een werkelijk andere manier van samen leven te bieden.

  Samen leven op aarde kost niks, het vergt maar 1 programmeer regel.
  En de regering weet dit. Weigert.

  Zolang deze ene programmeerregel er nog niet is, staan we niet machteloos. We kunnen zelf ons huidige geld AL via de Levenscirkel gewoon onderling door laten stromen. Dat doe ik ook AL. Ik leef dus AL precies zoals jij voorstaat. Dat kan je op vele manier doen. Op mijn site laat ik zien hoe ik het doe: 10% van wat er maandelijks aan geld bij mij naar binnenkomt, dat laat ik direct de levenscirkel instromen: naar mensen die ook in de levenscirkel staan.

  Wat is de levenscirkel?
  Dat zijn alle mensen die niet vanuit kunstmatige tekorten en belastingen willen samen leven.
  Maar vanuit levenstoegang willen samen leven. Ze DELEN de toegang tot het leven dus ook. Dat is de levenscirkel.

  Je zou het kunnen vergelijken met een basisinkomen: dit is de manier waarop we elkaar van een basisinkomen voorzien. Daar is geen regering voor nodig. We kunnen toch zeker zelf internet bankieren. Toch klopt het woord ‘basisinkomen’ niet, want dat is een oud woord. Waar het om gaat, is dat wij ‘De toegang tot het leven, direct delen’. We gaan dus niet al ons geld vast zitten houden, en wachten welke belastingen er aan ons onttrokken worden. Noch gaan we wachten totdat mensen die het totaal niet redden, eindelijk een platform weten te vinden waardoor ze eindelijk onze aandacht trekken, en als ze echt zielig overkomen, dan geven we ze een beetje geld.

  Nee, wijzelf leven VANUIT levenstoegang samen: wij laten 1 tot 10% van het geld dat bij ons binnenkomt, direct naar de levenscirkel stromen. Iedereen op aarde kan dat doen. En iedereen weigert het. Dat heeft niets met de minister president te maken. Dat zit in volwassen mensen zelf.

  Elkaar een bedding bieden = samen de toegang tot het leven in het hier-en-nu delen.
  Samen zonder meer in leven zijn, dan redt iedereen zich vanzelf wel. Je kiest je eigen verbindingen in je leven tenslotte.

  Wat jij schrijft, slaat allemaal daar op. Je verwoordt het zo ongelooflijk prachtig.
  Maar iedereen op aarde kan in het hier-en-nu precies zo gaan samenleven als dat jij voorstaat, en ik al doe. Er is geen wachten op een minister president.

  Je kunt alle informatie vinden op http://www.smoothparadigmshift.net

  Ik wens je toe dat je durft te zien dat je niet naar buiten hoeft te grijpen.
  Het is voldoende om precies zo te leven als dat je zelf voorstaat.

  Je schrijft ‘Ik ben een kind’.

  Wat ik altijd schrijf, is: ‘Ik ben het grote voorbeeld’.
  Vinden volwassenen totaal niet leuk.
  En toch is het zo.

  Ik leef namelijk WEL samen vanuit levenstoegang.
  Ik deel de toegang tot het leven WEL direct in ieder hier-en-nu.
  Het is heel simpel. Afschuwelijk simpel zelfs.

  Alle volwassenen die maar blijven weigeren om zo samen te gaan leven, zorgen er allemaal voor dat de shit van deze eigen weigering, steeds weer bij kinderen terecht komt. Dan slaan kinderen aan het formuleren, op steeds prachtigere wijze. En wat zeggen volwassen dan: ‘Bravo, compliment, vertel het ze maar een even….’…. Snap je de verplaatsing?

  Iedereen kan in het hier-en-nu de toegang tot het leven gewoon delen.
  Dus niet geld geven aan ineens gevonden arme mensen.
  Nee, ZELF anders gaan samen leven: vanuit levenstoegang gaan samen leven. Vanuit het delen van de toegang tot het leven dus. Dan creëer je ook geen armoede.

  Geen regering voor nodig.
  Iedereen kan internetbankieren.
  Zo simpel is het.

  En je kan zo zien wie dat allemaal weigeren: die mensen kan je met naam en toenaam noemen. En dat is iedereen die weigert om in de levenscirkel te gaan staan. Niet alleen de minister president weigert dat. Ook de mensen die roepen ‘Bravo Froukje’, ook alle volwassenen in je omgeving. Iedereen. Dat is nu precies wat er aan de hand is op aarde.

  En Froukje, jij kan ook ieder moment dat je wilt, in de levenscirkel gaan staan. Misschien denk je ‘maar ik heb toch geen inkomsten?’….. maar dat hoeft ook niet. Heel veel mensen op aarde hebben toch helemaal niks…. Dus… hoe moeten die nu WEL iets gaan krijgen?

  Ga maar in de levenscirkel staan, en dan zie je hoe iedereen om je heen weigert om levenstoegang naar jou toe te laten stromen. Ook alle mensen die roepen ‘Bravo Froukje’…. Complimentjes geven voor jouw gratis inspanning, dat wil iedereen wel. Maar jouw bestaan zonder meer waarderen? Nee. Want van ieders geld moet je afblijven.

  Nou, precies ZO dus, door dat kei en kei en kei hard vasthouden door iedereen, wordt armoede gecreëerd.

  Ik laat los, want ik wil gewoon samen zijn op aarde, simpel zat.

  Ik sta in de levenscirkel.
  Iedereen kan daar ieder hier-en-nu in gaan staan.

  Lieve groet Froukje,

  Astrid van Triet

  We are all invited on this planet

 6. Zoals je hart zich voelt schrijf jij de woorden zo op het scherm, wat ben jij een kanjer en wat ben jij echt. Ik ben blij dat je dit hebt geschreven, al is het maar voor jezelf, om het een plekje te geven. Wat ik nu ga doen is dit doorsturen naar een aantal leden van de tweede kamer. Wat ze ermee doen weet ik niet, maar het goed zat om gehoord te worden, want ik vind , een kind dat spreekt mag en moet gehoord worden, in iedere klank die je hier weg hebt getikt voelde ik met je mee, en alléé..jij doet er toe en ik doe met je mee! xx Ni

 7. prachtig hoe je dit geschreven hebt, je stuk over bjz greep me persoonlijk heel erg aan, zit als moeder in zo,n zelfde situatie, van niet kloppende dossiers en vreemde al dan niet gemaakte onderzoeken raad voor de kinderbescherming..
  mijn kindjes zijn vals beschuldigd door , stiefzusje die samen met haar moeder de relatie tussen haar vader en ,mij wilt doen stoppen, nou dan gooien we er een maar meldingen op los, immers bjz en de raad doen niet aan waarheidsbevindingen.. met alle gevolgen van dien…..
  het benaawd mij dan ook, om te zien dat er geen recht is voor kinderen……… zelfs niet in nederland…………..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s